Nordisk chili con carne i kåltaco

Tid:

Nordisk chili con carne i kåltaco.

Tid:

Chili con carne är som namnet indikerar i huvudsak en chilirätt med kött som tillbehör, inte tvärtom. Vi väljer att smaksätta de goda inhemska bondbönorna med chili och till det serverar vi en härlig ragu med en fin köttbit.

Ingredienser

4 portioner

Svamp- och grönsaksragu med nötnacke

  • 300 g
    nötnacke
  • 300 g
    rotselleri, riven
  • 2 dl
    vitkål, hackad
  • 5
    små gula lökar
  • 3 klyfta(or)
    vitlök, finhackade
  • 200 g
    svamp, gärna fryst trattkantarell
  • 30 g
    smör
  • olivolja
  • 5 dl
    köttbuljong, ekologisk
  • salt och svartpeppar

Bondbönor med chili

  • 500 g
    bondbönor, blötlagda
  • 1 tsk
    chipotle
  • 1 tsk
    torkad chili, mald
  • 1 tsk
    ingefära
  • 1 tsk
    kryddpeppar
  • 1 tsk
    spiskummin
  • 3
    lagerblad
  • salt
  • 1 kruk(or)
    koriander

Kålrabbi, äpple och havtorn

  • 1
    kålrabbi, strimlad
  • 1
    äpple, strimlat
  • ½ dl
    havtorn, fryst
  • 1
    schalottenlök, finhackad
  • olivolja
  • salt och svartpeppar

Kåltacos

  • ½
    vitkålshuvud

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg