Nöt- och kolapaj

Nöt- och kolapaj

Publicerat:

Tillagningstid:

En härligt rik paj med massor av smak, som räcker till många.

Ingredienser

8 - 10portioner

Pajdeg

  • 3dl
    vetemjöl
  • 1msk
    strösocker
  • 125g
    smör
  • 1st
    äggula

Fyllning

  • 1dl
    strösocker
  • 1dl
    ljus sirap
  • 1dl
    vispgrädde
  • ½tsk
    salt
  • 200g
    blandade nötter

Till servering

  • 2dl
    vispgrädde eller vaniljglass

Så lagar du

1. Mixa samman ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. Låt stå i kylskåpet ca 30 minuter.

2. Sätt ugnen på 200 grader. Nagga botten och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen, 10 minuter.

3. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader. Blanda socker, sirap och grädde i en kastrull och låt koka kraftigt i 5 minuter. Grovhacka nötter och mandlar och fördela över det förgräddade pajskalet. Häll över kolasåsen.

4. Grädda pajen i 20 minuter i 175 grader. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

Dela det här receptet med dina vänner!