Hemgjorda snickers

energibars på fat

Publicerat:

Tillagningstid:

Energibar med jordnötssmör och mandlar som doppas i mörk choklad och får en extra twist av en nypa havssalt.

Ingredienser

Botten

  • 1dl
    mandlar (100 g)
  • ½dl
    jordnötssmör (osötat eller hemmagjort)
  • 1 ½msk
    honung (20 g)
  • ½tsk
    vaniljpulver
  • en nypa havssalt

Fyllning

  • 10st
    färska dadlar, urkärnade (100 g)
  • 1msk
    kokosfett (20 g)
  • ½tsk
    vaniljpulver
  • en nypa havssalt
  • 100g
    jordnötter
  • 100g
    mörk choklad till doppning
  • 20g
    kakaosmör till doppning

Så lagar du

Receptet räcker till 5 stora bars.

Botten

1. Kör mandlarna till ett fint mjöl i en matberedare. Tillsätt jordnötssmör, vanilj, honung och salt och kör till en jämn smet.

2. Fördela smeten jämnt i en form med löstagbar botten och som även är klädd med bakplåtspapper. Låt botten stelna i kylen.

Fyllning

3. Mixa dadlar, kokosfett, vanilj och salt till en slät smet. Hacka jordnötterna och vänd ner dem i fyllningen.

4. Ta fram botten och bred ut fyllningen över den. Ställ i kylen och låt stelna en timme.

5. Skär kakan i jämna bars (bitar). Smält choklad och kakaosmör och doppa bitarna. Låt sedan chokladen stelna. Tips: Kakaosmöret används för att tunna ut chokladen, i nödfall kan man ta matolja.

Dela det här receptet med dina vänner!