Nötgrottor med hallon
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
25 - 50portioner
- Små pappersformar
- 3/4dlhasselnötter, 45 g
- 1dlvalnötter, 45 g
- 1 1/2dlströsocker
- 200gsmör
- 4dlvetemjöl
- ca 1dlhallonsylt
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Ställ ut små pappersformar på en plåt.
3.Rosta först valnötterna i en torr stekpanna. Lägg dem åt sidan. Rosta hasselnötterna och gnid av skalet i en handduk.
4. Hacka nötterna i matberedare tillsammans med sockret. Tillsätt smöret i bitar och vetemjöl. Kör snabbt ihop till en deg. Ta upp den och rulla små kulor. Lägg dem i formarna.
5. Gör en fördjupning med ett finger i kulorna och klicka i lite hallonsylt.
6. Grädda 12-15 minuter eller tills de börjar få lite färg.
Receptet ger ca 50 stycken nötgrottor med hallon.