Nötpastej

Mandlar.

Publicerat:

Tillagningstid:

Byt ut leverpastejen mot en smakrik hemmagjord nötpastej, så har du ett mer vegetariskt julbord, eller frukostbord för den delen.

Ingredienser

4portioner

  • 1dl
    mandlar
  • 1dl
    hasselnötter
  • 1dl
    solrosfrön
  • ½tsk
    havssalt
  • ½tsk
    rosmarin, torkad
  • ½tsk
    timjan
  • 1msk
    tamari eller soja
  • ½dl
    citronsaft
  • 50g
    kokosfett

Så lagar du

1. Mixa mandlar, hasselnötter och solrosfrö i en matberedare till smulor. Lägg över i en kastrull med resterande ingredienser.

2. Koka sedan ihop smeten genom ständig omrörning på medelhög värme. Det tar ca 10 minuter.

3. Lägg upp i en fin pastejform och ställ sedan i kylen för att svalna.

Dela det här receptet med dina vänner!