Nötcrème

Nötcrème.

Publicerat:

Tillagningstid:

Jimmy Brorssons nötcrème innehåller bara fyra ingredienser och är superlätt att göra. Garanterat barnens favorit. Receptet ger en burk.

Ingredienser

  • 400g
    hasselnötter
  • 200g
    grädde
  • 200g
    choklad
  • 100g
    råsocker

Så lagar du

1. Rosta skalade hasselnötter i ugnen, 200 grader cirka 7 minuter.

2. Koka upp grädden med sockret och slå över chokladen.

3. Börja med att mixa nötterna till smör. Tillsätt 1 msk matolja i mixern om du vill ha krämigare konsistens.

4. Häll ner chokladkrämen och mixa samman till homogen massa.

5. Häll upp i en burk och nötkrämen är klar.

Nötsmör

Vill du göra ett mandelsmör som alternativ till bordsmargarin? Testa det här receptet:

Mixa önskad mängd mandel eller annan nöt, i mitt fall mandel. Tillsätt en skvätt matolja. Mixa slätt och tillsätt mer matolja om det behövs. Smaka av med salt, honung, florsocker eller låt det vara som det är.

Dela det här receptet med dina vänner!