Frukt- och nötbröd

Bröd på träbricka.

Publicerat:

Tre stycken söta och saftiga bröd med frukt och nötter.

Ingredienser

Aprikos/Fikonbröd

  • 120 g
    torkade fikon
  • 120 g
    torkade aprikoser
  • 15 g
    jäst
  • 250 g
    vatten
  • 500 g
    vetemjöl special
  • 125 g
    grovt grahamsmjöl (gärna stenmalet)
  • 25 g
    honung
  • 20 g
    linfrö
  • 75 g
    surdeg av råg
  • 15 g
    olivolja
  • 12 g
    salt

Nöt-russin bröd

  • 30 g
    jäst
  • 500 g
    mjölk
  • 2
    ägg
  • 50 g
    smör
  • 10 g
    socker
  • 900 g
    vetemjöl special
  • 14 g
    salt
  • 400 g
    hasselnötter (rostade och skalade)
  • 400 g
    russin

Sabinas fruktbröd

  • 180 g
    vatten
  • 55 g
    aprikoser
  • 60 g
    russin
  • 45 g
    tranbär
  • 55 g
    plommon
  • 70 g
    hasselnötter
  • 275 g
    vatten
  • 70 g
    solrosfrö
  • 70 g
    linfrö
  • 145 g
    klippt råg

Till dag 2:

  • 15 g
    salt
  • 110 g
    oblandad rågsikt
  • 110 g
    fint rågmjöl
  • 110 g
    vetemjöl
  • 250 g
    rågsurdeg
  • 125 g
    vatten
  • 10 g
    jäst

Så lagar du