Nougatmandlar

Nougatmandlar med en ros på sidan.

Publicerat:

Tillagningstid:

Mette Blomsterbergs nougatmandlar är ett perfekt godis eller tilltugg till kaffet.

Ingredienser

2portioner

  • 100g
    hela mandlar med skal
  • 100g
    mjuk nougat
  • 50g
    florsocker

Så lagar du

1. Rosta mandlarna lätt i en torr panna och häll upp i en stor skål.

2. Kyl till kylskåpskallt.

3. Smält nougaten i en skål över 80 grader varmt vattenbad.

4. Ta ut mandelskålen ur kylen. Sleva nougat över mandlarna lite i taget och rör om hela tiden till dess nougaten stelnat helt.

5. Häll över florsocker och fortsätt röra försiktigt. Sitter mandlarna ihop kan du lösgöra dem försiktigt från varandra och vända i mer florsocker.

6. Förvara i tätslutande behållare.

Dela det här receptet med dina vänner!