NY-style cheesecake

NY-style cheesecake

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Denna ostkaka tar mig direkt tillbaka till Brooklyn, New York och restaurangen Juniors som är världskänd för denna dessert! Men man behöver inte resa till New York för att unna sig denna godsak. Ställ till med fest, baka och bjud alla nära och kära på en ”slice of NYC”.

Ingredienser

10portioner

  • 250g
    smulade digestivekakor
  • 125g
    smör (smält)
  • 800g
    färskost (använd en färskost med fetthalt på 24-31%)
  • 200g
    socker
  • 10g
    vaniljextrakt
  • 200g
    hela ägg
  • 80g
    vispgrädde (40%)
  • 45g
    vetemjöl

Så lagar du

  1. Skär ut en papperscirkel av bakplåtspapper och fodra en springform (23 cm i diameter och 6,5 cm i höjd).
  2. Blanda digestivekakorna med det smälta smöret och fördela massan jämnt över botten på springformen.
  3. Baka av det hela på 180 grader i 5 minuter.
  4. Låt svalna.
  5. I en vispmaskin (med vinge) blanda färskost, vaniljextrakt och socker i 5 minuter på högsta fart.
  6. Skrapa ned kanterna med en slickepott.
  7. Tillsätt de hela äggen och blanda i 1 minut på lägsta fart.
  8. Tillsätt vispgrädden och vetemjölet.
  9. Blanda det hela i 1 minut på lägsta fart.
  10. Häll upp smeten i springformen och baka det hela på 100 grader i 90 minuter.
  11. Låt kakan svalna i kyl i ca 24 timmar.
  12. Servera med färska bär eller som den är.

Dela det här receptet med dina vänner!