Nybakat filmjölksbröd

Nybakat filmjölksbröd.

Publicerat:

Tillagningstid:

Tänk er det här nybakade, saftiga brödet med lite smör till en kopp kaffe eller te till fikat eller frulle.

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 4dl
    vetemjöl
  • 4dl
    rågsikt eller grahamsmjöl
  • 3dl
    havregryn
  • linfrön
  • 1msk
    bikarbonat
  • 1tsk
    salt
  • 5dl
    filmjölk
  • 1dl
    sirap, mörk

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smörj en avlång brödform ca 1,5 liter.

3. Blanda samtliga torra ingredienser. Rör ner filmjölk och sirap. Häll smeten i formen, strö på lite havregryn eller pumpakärnor.

4. Grädda på nedersta falsen 1 timme. Håll koll mot slutet av gräddningen och täck över med folie om det börjar bli för mörkt. Låt det stå ett par minuter i formen innan du lägger upp det på galler för att svalna. Om du hinner!

Dela det här receptet med dina vänner!