Nyckelhålsfisken

Nyckelhålsfisken.

Publicerat:

Tillagningstid:

Pappa Åke och dottern Platin lagar en ugnsbakad torskfilé med ost och grädde, serverat med ris.

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    torskfiléer
  • 10dl
    crème fraiche
  • peppar
  • Färska kryddor
  • 300g
    västerbottenost
  • 50g
    smör
  • salt
  • 3dl
    ris
  • 300g
    smörkokta morötter

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en ugnsform och smöra den.

2. Lägg i torskfiléerna (viktigt att det är färsk fisk).

3. Lägg i torskfiléerna i ugnsformen varvade med tunna skivor av västerbottenost. Salta och peppra.

4. Häll creme fraiche över fiskarna (inte lätt creme fraiche) och ev. lite grädde. Lägg ostskivor varvade ovanpå (det ska vara mycket ost). Sätt in i ugnen.

5. Ta fram en kastrull och lägg i ris, vatten och lite saltkoka riset på svag värme.

6. Börja med grönsalladen. Skala morötterna och ta fram en liten kastrull. Smörstek morötterna när fisken varit 20 minuter i ugnen.

7. Ta ut fisken när ytan är gyllene och knaprig.

Dela det här receptet med dina vänner!