Nyponvinäger

Nyponvinäger

Publicerat:

Förberedelsetid:

Vinäger är en fantastisk smaksättare i mat! Och ännu godare blir det om den smaksätts. Använd ekologisk äppelcidervinäger som har en fin smak.

Ingredienser

  • mogna nypon
  • äppelcidervinäger
  • ev honung

Så lagar du

  1. Plocka mogna nypon. Skölj och rensa dem.
  2. Dela nyponen och lägg dem i en ren glasburk, det räcker att fylla burken till en tredjedel.
  3. Häll på vinäger, förslut med lock och låt stå i rumstemperatur i ett par veckor.
  4. Sila bort nyponen och smaksätt eventuellt med lite honung.
  5. Förvara mörkt och svalt.

Tips

Nyponvinäger är gott till höstens smaker som ugnsrostade rotfrukter, skaldjur, sallader med mera.

Dela det här receptet med dina vänner!