Nystekt aborrfilé med Ingalills varma potatissallad och löjromssås

Publicerat:

Ingredienser

4 portioner

  • 6,5 hg
    filéad, och helst fjällad, aborre
  • 7 hg
    skalad eller tvättad färskpotatis
  • 3 msk
    finhackade blandade örter, timjan, basilika dill persilja m.m
  • 2 dl
    god olivolja
  • 2 msk
    vitvinsvinäger
  • 80 g
    nyriven ost, parmesan eller som jag tog nu, Wästgöta kloster
  • 50 g
    små fina salladsblad av Roman, ruccola eller eklövssallad
  • Gärna lite sparrisknoppar och ev lättkokta sockerärtor
  • Salt och nymalen vitpeppar

Sås:

  • 2 dl
    vispgrädde
  • 2 dl
    kokbar creme fraiche
  • 1 msk
    vitvinsvinäger
  • 100 g
    rumstempererat osaltat smör
  • 50 g
    löjrom

Så lagar du