Okonomiyaki – Hiroshima style

Tillagningstid:

Okonomiyaki – Hiroshima style.

Publicerat:

Tillagningstid:

Denna rätt är en klassiker i Japan, och i synnerhet i Hiroshima där denna variant är en av de vanligaste man hittar i de över 2000 restaurangerna som serverar Okonomiaki. Man skulle kunna beskriva den som en avancerad pannkaka. Den har också kallats för Japans pizza. En klassisk street food-rätt som är otroligt uppskattad. Själv så älskar jag att ta med mig inspiration hem från mina resor och med denna rätt så kan jag sluta ögonen och nästan uppleva att jag befinner mig i Japan igen.

Ingredienser

4 portioner

Smet

  • 3 dl
    vetemjöl
  • 2 msk
    mirin
  • ca 1 dl
    vatten

Fyllning

  • solrosolja till stekning
  • 4 msk
    bonito flakes, finns i asiatiska butiker
  • 4 st
    salladslök, strimlad
  • ½
    huvud spetskål eller späd vitkål, strimlad
  • 1 liter
    böngroddar, färska
  • 200 g
    vetenudlar, kokta enligt anvisningar på paket
  • 8-12 skiva(or)
    tunna färskt fläsk, valfritt och kan bytas ut mot räkor eller svamp
  • 4
    ägg
  • 4 msk
    okonomiakisås, finns i asiatiska butiker
  • 4 msk
    sjögräs i flingor, torkat
  • 4 msk
    strimlad inlagd ingefära, finns i asiatiska butiker
  • 1-2 dl
    majonnäs, gärna japansk majonnäs för att få en helt autentisk smak

Så lagar du