Okonomiyaki – japansk omelett

Tid:

Japansk omellete med grönsaker på och en halv citron i bredvid.

Publicerat:

Tid:

Okonomiyaki är är japansk streetfood. Det är helt enkelt en fylld omelett men i en ny smakrik paketering. Okonomiyaki betyder bokstavligen ”grillad som du gillar det”. Passar lika bra att äta med fingrarna ur ett hopvikt papper eller vid ett dukat bord. Denna rätt är också perfekt att ta med i lunchlådan till dagen efter, om det råkar blir något kvar….

Ingredienser

4 portioner

Äggsmet

  • 1 dl
    vetemjöl
  • 1 dl
    vatten
  • 2
    ägg
  • 1 tsk
    soja, japansk

Fyllning

  • 4 dl
    vitkål, strimlad
  • 2
    salladslökar
  • 100 g
    champinjoner

Misomajonnäs

  • 1 msk
    misopasta
  • 1
    ägg, helt
  • dl
    rapsolja
  • ½
    citron, saften
  • salt och peppar
  • 1 kryddmått
    chiliflakes
  • 1 tsk
    sesamolja

Teriyakisås

  • 3 msk
    färdig teriyakisås

Tillbehör

  • 200 g
    vitkål
  • ½ kruk(or)
    ärtskott
  • 2 msk
    inlagd ingefära, gari
  • ½ kruk(or)
    koriander
  • 50 g
    sockerärter

Så lagar du