Okra med fetaost
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
2portioner
- 300gokra
- 1mskolivolja
- 1/2tskkrossat fänkålsfrö
- 1stvitlöksklyfta
- 1/2dlgrovhackade valnötter
- 2sttomater
- 1mskpressad citron
- 100gfetaost
Så lagar du
1. Hetta upp olivoljan i en stor teflonpanna. Vänd ner okran och stek på hög värme under omrörning tills den fått lite fläckar i skalet och mjuknat något. Vänd ner fänkål. Pressa ner vitlöksklyftan och blanda ner valnötterna.
2. Stek i ytterligare en halv minut under omrörning. Vänd ner tomater och citron. Lägg upp i portionsskålar och toppa med smulad fetaost.
3. Den fräscha fetan och sötsyrliga tomaten står fint mot okrans lite beska grönska. Det här är en läcker förrätt som kan förvandlas till huvudrätt om du lägger till bulgur eller pasta. Det är även gott som tillbehör till lamm.
Lisa Förare Winbladh