Okra med fetaost

Okra.

Ingredienser

2portioner

  • 300g
    okra
  • 1msk
    olivolja
  • 1/2tsk
    krossat fänkålsfrö
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • 1/2dl
    grovhackade valnötter
  • 2st
    tomater
  • 1msk
    pressad citron
  • 100g
    fetaost

Så lagar du

1. Hetta upp olivoljan i en stor teflonpanna. Vänd ner okran och stek på hög värme under omrörning tills den fått lite fläckar i skalet och mjuknat något. Vänd ner fänkål. Pressa ner vitlöksklyftan och blanda ner valnötterna.

2. Stek i ytterligare en halv minut under omrörning. Vänd ner tomater och citron. Lägg upp i portionsskålar och toppa med smulad fetaost.

3. Den fräscha fetan och sötsyrliga tomaten står fint mot okrans lite beska grönska. Det här är en läcker förrätt som kan förvandlas till huvudrätt om du lägger till bulgur eller pasta. Det är även gott som tillbehör till lamm.

Lisa Förare Winbladh

Dela det här receptet med dina vänner!