Oliv- och fetaostbröd

Oliv- och fetaostbröd.

Publicerat:

Tillagningstid:

Saftigt matbröd fyllt med gröna oliver och fetaost. Receptet blir två stora bröd.

Ingredienser

  • 5g
    jäst (ärtstor kula)
  • 5dl
    kallt vatten, 500 g
  • 12dl
    vetemjöl, 720 g
  • 2 ½tsk
    salt

Fyllning

  • 1paket
    fetaost, 150 g
  • 100g
    skivade pimientofyllda gröna oliver, ca 2 dl

Så lagar du

1. Lägg jästen i en stor bunke. Häll på lite av vattnet och rör tills jästen löst sig.

2. Tillsätt resten av vattnet och sedan mjölet blandat med salt. Arbeta väl i några minuter. Täck bunken med plastfolie. Låt stå i rumstemperatur minst 12 timmar.

3. Ta upp degen på en väloljad skiva. Olja händerna och degskrapa. Dela degen i två delar. Platta ut varje del till en rektangel.

4. Smula och strö över hälften av osten och strö sedan på hälften av oliverna. Rulla ihop från långsidan och gör en knut och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa cirka 30 minuter.

5. Sätt under tiden ugnen på 250 grader och sätt in en liten skål med vatten. Sätt in bröden i nedre delen av ugnen. Spraya gärna lite vatten och sänk temperaturen till 225 grader.

6. Grädda ca 30 minuter tills bröden fått fin färg och låter ihåliga när du knackar på dem.

Dela det här receptet med dina vänner!