Orange julspecial

Orange julspecial, drink med blodapelsin.

Publicerat:

Tillagningstid:

Blodapelsin och apelsin möter stinget från julens kryddor, citrongräs, ingefära och chili. Serveras som drink eller varm som glögg.

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 5dl
    färskpressad blodapelsin
  • 5dl
    färskpressad apelsin
  • 2
    citrongräs
  • ½
    färsk röd chili, hackad
  • 1krm
    grön kardemumma
  • 1krm
    nejlikor
  • ½krm
    torkad ingefära
  • 1msk
    honung
  • 1liter
    glasflaska

Så lagar du

1. Häll upp blodapelsinjuicen i en glasflaska. Tryck till citrongräsets ände för att krossa den så att smakerna kommer fram ordentligt. Lägg den ena i flaskan tillsammans med blodapelsinen. 

2. Sätt spisplattan på låg värme och häll upp apelsinjuicen i en kastrull.

3. Krossa de torra kryddorna och skiva chilin tunt.

4. Tillsätt kryddor, honung, chili och citrongräset som är kvar i kastrullen. Låt sjuda i 20 minuter.

5. Dra bort från värmen och sila av kryddresterna.

6. Använd en tratt och häll över apelsinblandningen i flaskan med blodapelsin och citrongräs. Låt svalna en stund. Ställ in i kylskåpet och låt stå över natten.

Servera som drink

Häll upp 15 cl av apelsinblandningen i ett glas med is. Toppa med soda eller tonic. Garnera med en torkad apelsinskiva.

Servera varm som en glögg

Värm upp och servera i glöggkoppar.

Dela det här receptet med dina vänner!