Orecchiette alle rape (från grunden)

Tillagningstid:

Orecchiette alle rape (från grunden).

Publicerat:

Tillagningstid:

I Apulien är orecchiette alle rape nationalrätten framför alla. Den tillagas av något som heter cime di rapa som är en sorts majroveskott eller blad. Smaken är lite besk och balanseras fint med sardeller. I Skåne odlas rapsrybs eller rapsskott som är till förvillning lika. Den som inte hittar dessa delikatesser klarar sig fint med broccoli.

Ingredienser

4 portioner

  • 400 g
    orecchiette (gärna hemgjorda, se relaterat recept)
  • 2 msk
    salt
  • 300 g
    cime di rapa eller rapsrybs
  • 1 dl
    olivolja
  • 1 klyfta(or)
    vitlök
  • 1
    chilipepparfrukt, torkad
  • 3
    sardellfiléer
  • 3 msk
    vitt matlagningsvin
  • parmesanost

Så lagar du