Orientalisk bulgursallad med paprika och kokosmjölk

Orientalisk bulgursallad med paprika och kokosmjölk

Ingredienser

4portioner

  • 3dl
    bulgurvete eller couscous
  • 6dl
    kokosmjölk, light
  • 1st
    stor gul lök
  • 2st
    röda paprikor
  • 1st
    gul paprika
  • 1tsk
    malen kanel
  • 1tsk
    malen kardemumma
  • 1msk
    vitvinsvinäger
  • 1msk
    honung
  • salt och vitpeppar
  • smör och olja till stekning

Så lagar du

Koka upp kokosmjölken, häll den över bulgurvetet och salta lite. Låt stå och dra ca 20 minuter tills bulgurvetet är mjukt.

Finhacka löken. Skär paprikorna i klyftor. Smält smör och häll lite olja i en stekpanna. Bryn löken och paprikorna. Pudra över kanelen och kardemumman. Häll över vitvinsvinägern och honungen. Blanda med bulgurvetet, smaksätt med salt och peppar.

Servera bulgursalladen till lammsteken.

Dela det här receptet med dina vänner!