Orientalisk bulgursallad med paprika och kokosmjölk
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 3dlbulgurvete eller couscous
- 6dlkokosmjölk, light
- 1ststor gul lök
- 2ströda paprikor
- 1stgul paprika
- 1tskmalen kanel
- 1tskmalen kardemumma
- 1mskvitvinsvinäger
- 1mskhonung
- salt och vitpeppar
- smör och olja till stekning
Så lagar du
Koka upp kokosmjölken, häll den över bulgurvetet och salta lite. Låt stå och dra ca 20 minuter tills bulgurvetet är mjukt.
Finhacka löken. Skär paprikorna i klyftor. Smält smör och häll lite olja i en stekpanna. Bryn löken och paprikorna. Pudra över kanelen och kardemumman. Häll över vitvinsvinägern och honungen. Blanda med bulgurvetet, smaksätt med salt och peppar.
Servera bulgursalladen till lammsteken.