Örtdressade laxtärningar med senapssås
Publicerat:
2014-04-16Laxbitar med dill och krämig senapssåås. Servera gärna med kokt potatis eller på en tunnbrödsmacka.
Ingredienser
4 - 6portioner
- 3/4kglaxfilé av mittbit
- 1knippa(or)dill
- 1ask(ar)kryddkrasse
- ½stcitron
Lag
- 1litervatten
- 4tsksalt
- 1mskättiksprit, 12%
- 1stgul lök, skivad
- 8stkryddpepparkorn
- 8stvitpepparkorn
- 1stlagerblad
Senapssås
- ½dlsvensk grovkornig söt senap
- 2tskdijonsenap
- 2dlturkisk yoghurt
- salt och nymald vitpeppar
Så lagar du
1. Skär bort skinnet och skär laxen i tärningar 2-3 cm stora.
2. Koka upp alla ingredienser till lagen och låt den koka några minuter. Lägg ner laxbitarna och låt dem sjuda 5 minuter. Låt dem kallna i lagen.
3. Finhacka dillen och klipp krassen. Blanda. Låt laxen rinna av väl. Spara gärna buljongen, den är god bas till en soppa.
4. Blanda försiktigt laxbitarna med dillen och krassen. Lägg upp i en serveringsskål och garnera med lite citron.
Sås
Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med lite salt och nymald peppar.