Örtdressade laxtärningar med senapssås

Örtdressade laxtärningar med senapssås

Publicerat:

Laxbitar med dill och krämig senapssåås. Servera gärna med kokt potatis eller på en tunnbrödsmacka.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 3/4kg
    laxfilé av mittbit
  • 1knippa(or)
    dill
  • 1ask(ar)
    kryddkrasse
  • ½st
    citron

Lag

  • 1liter
    vatten
  • 4tsk
    salt
  • 1msk
    ättiksprit, 12%
  • 1st
    gul lök, skivad
  • 8st
    kryddpepparkorn
  • 8st
    vitpepparkorn
  • 1st
    lagerblad

Senapssås

  • ½dl
    svensk grovkornig söt senap
  • 2tsk
    dijonsenap
  • 2dl
    turkisk yoghurt
  • salt och nymald vitpeppar

Så lagar du

1. Skär bort skinnet och skär laxen i tärningar 2-3 cm stora.

2. Koka upp alla ingredienser till lagen och låt den koka några minuter. Lägg ner laxbitarna och låt dem sjuda 5 minuter. Låt dem kallna i lagen.

3. Finhacka dillen och klipp krassen. Blanda. Låt laxen rinna av väl. Spara gärna buljongen, den är god bas till en soppa.

4. Blanda försiktigt laxbitarna med dillen och krassen. Lägg upp i en serveringsskål och garnera med lite citron.

Sås
Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med lite salt och nymald peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!