Örtpanerad kyckling

Örtpanerad kyckling

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    kycklingfiléer
  • 1st
    äggvita
  • smör och olja till stekning
  • 5dl
    inkråm från färskt vitt bröd
  • 2dl
    färska örter, t ex persilja, dragon, rosmarin
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • salt och peppar

Så lagar du

Plocka örterna, mixa med brödet och vitlöksklyftorna i en matberedare i ett par minuter. Häll i en skål. Salta och peppra.

Dela kycklingfiléerna på längden så att de blir hälften så tjocka. Salta och peppra. Vispa upp äggvitan och pensla filéerna på båda sidor. Vänd i bröd- och örtblandningen. Bryn i en stekpanna i lite smör och olja, ca 5-7 minuter på varje sida.

Servera kycklingen till den tyska potatissalladen.

Dela det här receptet med dina vänner!