Örtspäckad lammstek

Tillagningstid:

Örtspäckad lammstek.

Publicerat:

Tillagningstid:

När man tillreder lammsteken utan ben får man en jämnare smak och behöver inte karva i steken efter att den är tillredd. En benfri stek är helt enkelt snyggare när man skär upp den. Fördelen med att handla lokalproducerat lammkött är att du samtidigt stöder den lokala ekonomin och mångfalden i naturen.

Ingredienser

4–6 portioner

Lammsteken

  • 1
    lammstek med eller utan ben, gärna lokalproducerad
  • 4 klyfta(or)
    vitlök
  • 2 msk
    finhackad timjan
  • 2 msk
    finhackad dragon
  • 2 msk
    finhackad dill
  • ½ msk
    grovsalt
  • bindgarn
  • smör till stekning

Rostade morötter med dill, chorizo och ättika

  • 400 g
    morot
  • 50 g
    smör till stekning
  • 75 g
    smulad chorizo
  • 1
    citron, det yttersta skalet rivet
  • 2 msk
    ättika
  • 2 msk
    plockad dill
  • salt

Så lagar du