Örtstekt lamm med rödbetstagliatelle, fetaostsås och svamp

Tillagningstid:

Rödbetstagliatelle med ost, rosmarin och svampor på och Lammrumpor i bredvid.

Publicerat:

Tillagningstid:

Karin Franssons örtstekta lammrumpa med rödbetstagliatelle, skummig fetaostsås och säsongens svamp är ett utmärkt sätt att ta vara på höstens behagliga smaker.

Ingredienser

4 portioner

  • 2 st
    lammrumpor, rostbiff
  • 4-5 kvist(ar)
    rosmarin, färsk
  • 2-3 klyfta(or)
    vitlök
  • rapsolja
  • ca 400 g
    tagliatelle, färsk
  • svamp efter säsong
  • ca 600-800 g
    rödbetor
  • 3 msk
    balsamvinäger
  • 2 klyfta(or)
    vitlök
  • salt och svartpeppar
  • dl
    olivolja blandad med rapsolja
  • ca 3 dl
    rödbetsjuice, färdig produkt

Fetaostsås

  • 3 dl
    mjölk
  • ½-1 dl
    grädde
  • 1 klyfta(or)
    vitlök
  • 250 g
    fetaost
  • salt
  • lite honung

Till servering

  • kanelblommor
  • röda blad och skott som oxalis, rödbetsblad, bronsfärgad fänkål

Så lagar du