Ost- och saffransfyllda samosas med kryddig salsa

Ingredienser

8 portioner

  • 1 paket
    kyld filodeg, 250 g
  • 75 g
    smör, smält

Fyllning

  • 2 st
    vitlöksklyftor, hackade
  • 1 st
    grön spansk peppar, hackad
  • 1 nypa(or)
    mortlad saffran (lyxvariant) eller 1 tsk gurkmeja
  • 2 st
    potatisar, kokta
  • 1 st
    röd lök, grovt hackad
  • ½ kruk(or)
    färsk koriander, hackad
  • 1 tsk
    garam masala
  • 100 g
    lagrad ost, riven
  • salt
  • olja till stekning

Kryddig salsa

  • 1 burk(ar)
    tacosalsa cirka 2 dl
  • ½ kruk(or)
    kruka färsk koriander, hackad
  • 2 cm
    färsk ingefära, riven

Så lagar du