Ost- och skinkfyllda älgbiffar med potatiskompott och rårörda lingon

Tid:

Ost- och skinkfyllda älgbiffar med potatiskompott och rårörda lingon.

Ingredienser

4 portioner

  • 1 dl
    havregryn
  • 1 dl
    mjölk
  • 500 g
    älgfärs
  • 1 msk
    fransk senap
  • 1 tsk
    salt
  • 1 tsk
    svartpeppar
  • 1 st
    ägg
  • 1 st
    ekologisk citron, det gula av skalet rivet och saften
  • 125 g
    färskost vitlök och örter
  • 80 g
    rökt skinka, i 8 bitar
  • smör till stekning

Sås

  • 2 tsk
    tomatpuré
  • 1 dl
    vatten
  • 1 dl
    vispgrädde
  • 2 tsk
    fransk senap
  • salt och vitpeppar

Till servering

  • 1 dl
    rårörda lingon, valfria grönsaker

Potatiskompott

  • 1 kg
    potatis, i bitar
  • 1–2 dl
    mjölk
  • 1 st
    vitlöksklyfta, krossad
  • 50 g
    smör, smält
  • 2 dl
    grovt hackad rucola
  • salt, vitpeppar

Så lagar du