Ost- och spenatfyllda pastarullar med tomatsalsa
Ingredienser
4portioner
- 1paketlasagneplattor
- 2stlökar
- 2klyfta(or)vitlök
- 1mskoliv- eller rapsolja
- 300gspenatblad
- 1-2krmsambal oelek
- efter smaksalt och peppar
- 250gchèvre eller philadelphiaost light
- efter smakparmesanost
- efter smakgratängost
Tomatsalsa:
- 2sttomater
- ½stpaprika
- ½strödlök
- ½stchilifrukt
- 1klyfta(or)vitlök
- 1mskoliv- eller rapsolja
- ½-1msklimesaft
- 2mskbasilika, persilja eller koriander
Så lagar du
Sätt ugnen på 250 grader. Dela lasagneplattorna i åtta bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i oljan. Hacka spenaten grovt och tillsätt den och sambal oelek under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Fördela en klick spenatfyllning och lite getost på varje lasagneplatta och rulla ihop. Lägg rullarna tätt tillsammans i en smord form med skarven neråt. Strö över parmesan och gratängost. Gratinera i övre delen av ugnen 10-15 minuter. Servera med tomatsalsa.
<m>Tomatsalsa:</m>
Finhacka alla grönsaker. Blanda allt och smaka av med salt och peppar. Variera gärna såsen genom att tillsätta en burk avrunna bönor, gärna stora vita.
Om man inte får tag i färska fullkornsplattor, går det lika bra att koka torkade fullkornsplattor al dente och sedan rulla ihop dem med fyllningen.