Ost- och spenatfyllda pastarullar med tomatsalsa

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 1paket
    lasagneplattor
  • 2st
    lökar
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 1msk
    oliv- eller rapsolja
  • 300g
    spenatblad
  • 1-2krm
    sambal oelek
  • efter smak
    salt och peppar
  • 250g
    chèvre eller philadelphiaost light
  • efter smak
    parmesanost
  • efter smak
    gratängost

Tomatsalsa:

  • 2st
    tomater
  • ½st
    paprika
  • ½st
    rödlök
  • ½st
    chilifrukt
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 1msk
    oliv- eller rapsolja
  • ½-1msk
    limesaft
  • 2msk
    basilika, persilja eller koriander

Så lagar du

Sätt ugnen på 250 grader. Dela lasagneplattorna i åtta bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i oljan. Hacka spenaten grovt och tillsätt den och sambal oelek under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Fördela en klick spenatfyllning och lite getost på varje lasagneplatta och rulla ihop. Lägg rullarna tätt tillsammans i en smord form med skarven neråt. Strö över parmesan och gratängost. Gratinera i övre delen av ugnen 10-15 minuter. Servera med tomatsalsa.

<m>Tomatsalsa:</m>

Finhacka alla grönsaker. Blanda allt och smaka av med salt och peppar. Variera gärna såsen genom att tillsätta en burk avrunna bönor, gärna stora vita.

Om man inte får tag i färska fullkornsplattor, går det lika bra att koka torkade fullkornsplattor al dente och sedan rulla ihop dem med fyllningen.

Dela det här receptet med dina vänner!