Ostbägare med två fyllningar

Ostbägare med två fyllningar

Publicerat:

Tillagningstid:

Knapriga ostbägare med två fräscha fyllningar blir en fin start på middagen.

Ingredienser

4portioner

Ostbägare

  • 2dl
    riven smakrik ost (tex parmesan och/eller västerbotten)

Fyllning #1

  • 1st
    mozzarella (100g)
  • 2st
    tomater
  • 1
    liten vitlöksklyfta
  • 1msk
    rödvinsvinäger
  • 3msk
    olivolja
  • 1tsk
    honung
  • 1msk
    tomatpuré
  • salt och peppar
  • färsk basilika

Fyllning #2

  • 1dl
    crème fraiche
  • ½st
    citron, det finrivna skalet
  • 80g
    löjrom
  • ½st
    rödlök
  • dill

Så lagar du

Ostbägare

1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv osten, lägg den i små högar, 2 msk per hög,  på ett bakplåtspapper på en plåt. Sätt in i mitten på ugnen, grädda till osten börjat bubbla och fått lite färg,  det tar ca 7 minuter.

2. Låt svalna lite och tag upp ostkakorna med en stekspade och lägg över ett upp- och nedvänt litet glas och tryck försiktigt ned kanterna runt om. Låt stelna och lossa sedan från glaset, nu är osten formad till små ätbara bägare.

Fyllning #1

1. Dela tomaterna i mindre bitar, pressa vitlöken och kör tillsammans med vinäger, olja, honung och tomatpuré till en slät dressing i matberedare. Smaka av med salt och peppar.

2. Dela mozzarellan i mindre bitar. Fördela mozzarellan och några basilikablad i fyra ostbägare precis innan servering och skeda över tomatdressingen.

Fyllning #2

1. Vispa crème fraiche till en fluffig kräm. Blanda ned det finrivna citronskalet.

2. Fördela i fyra ostkorgar och toppa med en klick löjrom, finskuren rödlök och lite plockad dill.

Dela det här receptet med dina vänner!