Österrikisk böngulasch med mustig löktopping

Tid:

Böngulasch i grön tallrik med brödkrutonger.

Tid:

En värmande traditionell skidåkarsoppa med uppgraderade tillbehör.

Ingredienser

4 portioner

Kryddmix

  • 2 msk
    paprikapulver, mild
  • 2 tsk
    kummin, malen
  • 3
    lagerblad
  • ½ tsk
    timjan, torkad
  • 1 tsk
    mejram, torkad
  • ½ tsk
    svartpeppar, malen

Soppan

  • 3
    gula lökar
  • 6 klyfta(or)
    vitlök
  • 1
    morot
  • 1
    röd paprika
  • 3 msk
    tomatpuré
  • 1 liter
    varm grönsaksbuljong
  • 400 g
    potatis
  • skalet från en halv citron
  • 1 msk
    matolja
  • 600 g
    kidneybönor, kokta
  • 3 msk
    vitvinsvinäger
  • 1 msk
    soya
  • 2 tsk
    havssalt

Löktopping

  • 4 skiva(or)
    rågbröd
  • 4 msk
    rostad lök
  • 2 msk
    fryst persilja
  • ½ tsk
    havssalt

Så lagar du