Ostfylld fläskfilé med spenat

Fäskfilé och potatis ovanpå en blåmönstrad tallrik

Publicerat:

Tillagningstid:

En perfekt bjudrätt som du kan förbereda. Klyftpotatis är gott att servera till, men det är även gott med pasta eller matgryn av något slag.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • tandpetare
  • 600g
    fläskfilé
  • salt och nymald svartpeppar
  • 1bit(ar)
    vit- och blåmögelost eller enbart blåmögelost, 175 g
  • smör eller olja till stekning
  • 1st
    lök
  • 1påse(ar)
    tinad hel bladspenat, 400–450 g
  • 1dl
    vispgrädde

Tillbehör:

  • ugnsstekt klyftpotatis

Så lagar du

1. Putsa filén och skär den sedan i 12 skivor. Lägg skivorna en och en mellan plastfolie och banka ut dem tills de blir ganska tunna. Salta 1-1½ tsk salt och peppra runt om.

2. Skär osten i 12 skivor. Lägg osten på ena halvan av köttskivan, vik över och fäst med en tandpetare.

3. Skala och hacka löken fint. Fräs den i en klick smör eller olja tills den mjuknar. Krama ur spenaten och låt den fräsa med en kort stund, tillsätt grädden och låt alltsammans koka tills det mesta av vätskan kokat in. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Lägg upp spenaten i en ugnsform.

4. Stek köttskivorna i omgångar 2–3 minuter på var sida. Lägg sedan upp dem på spenaten. Koka ur pannan med några matskedar vatten. Häll vätskan över köttet och spenaten. Servera med ugnsstekt klyftpotatis.

Tips: om du lagat i förväg kan du värma köttet med spenaten i ugnen vid 200° .

Dela det här receptet med dina vänner!