Ostfyllda biffar

Ostfyllda biffar.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ibland längtar en efter husmanskost. Så idag blev det biffar på köttfärs från en gård i närheten. Jag smaksatte dem med senap och fyllde dem med ost, Västerbottensost.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    färs, valfri sort
  • 1-2msk
    senap, fransk
  • 1dl
    havregryn
  • 1dl
    vatten eller mjölk
  • 1tsk
    salt
  • 1tsk
    peppar
  • 4
    ostbitar
  • 2dl
    kokbar grädde, valfri fetthalt
  • 2
    gula lökar, skivade
  • smör, till stekning

Så lagar du

1. Blanda havregryn och vatten, låt stå 5-10 minuter.

2. Blanda ner färs och kryddor.

3. Forma 4 biffar, bädda in en ostbit i mitten och stek biffarna i smör tills köttsaften är genomskinlig.

4. Stek löken samtidigt. Häll på grädde. Puttra några minuter, smaka av såsen med salt, peppar och, om du har en dutt gelé. Jag hade citrontimjan på balkongen så jag smaksatte med den och det blev jättegott!

5. Servera med potatisstomp eller pressad potatis.

Dela det här receptet med dina vänner!