Ostfyllda petit chouer

Ostfyllda petit chouer.

Publicerat:

Tillagningstid:

Frasiga små petits chouer med en krämig och smakrik ostfyllning.

Ingredienser

70portioner

Deg

  • 2dl
    vatten
  • 50g
    smör
  • 2dl
    vetemjöl
  • 3
    små ägg

Fyllning

  • 250g
    grönmögelost
  • 1dl
    naturell färskost, ej light

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Koka upp vattnet och smöret i en 2–3-liters kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt hela mjölmängden på en gång. Rör tills degen släpper från kastrullens kanter och botten.

3. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt kraftig omrörning. Rör tills allt blandat sig och smeten är blank och smidig.

4. Lägg smeten i en spritspåse. Tryck ut till små kulor på bakplåtspapper, det blir cirka 70 stycken. Om du vill jämna till någon kan du göra det med ett oljedoppat finger.

5. Grädda mitt i ugnen cirka 35 minuter. Viktigt att inte öppna ugnsluckan för tidigt. De ska kännas lätta och ha en fin färg.

6. Låt dem kallna på galler.

7. Fyllning: Blanda samman ostsorterna väl. Skär av ett lock på petit chouerna och klicka på ostkrämen med teskedar. Lägg på locket.

Dela det här receptet med dina vänner!