Ostknödel med grönsaksbuljong

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

Bröd är det livsmedel som slängs mest i Sverige och här kommer allt gammalt torrt bröd till perfekt användning. En värmande grönsaksbuljong med krämiga ostknödels där man i princip kan byta alla grönsakerna i buljongen till det man själv har liggande hemma i kylen. Svinnsmart eller hur.

Ingredienser

4 portioner

Kål och grönsaksbuljong

  • 2 st
    morot
  • 1 st
    gul lök
  • 200 g
    vitkål
  • 10 cm
    purjolök
  • 1 bit(ar)
    rotselleri
  • 2 st
    potatisar
  • 1 st
    buljongtärning
  • 1 msk
    olja
  • 3 msk
    smör
  • 1 tsk
    kummin

Knödel

  • 200 g
    dagsgammalt vitt bröd utan kanter
  • 2 dl
    mjölk
  • 3 st
    ägg
  • 1 st
    gul lök
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 2-3 msk
    mjöl
  • 100 g
    riven ost
  • salt, peppar
  • 1 nypa(or)
    muskot
  • 1 kruk(or)
    persilja
  • 1 knippa(or)
    gräslök
  • smör till stekning
  • salt, peppar

Så lagar du