Ostpaj med valnötter

Ostpaj med valnötter

Publicerat:

Tillagningstid:

En klassisker som smakar extra bra med lite knapriga valnötter.

Ingredienser

4 - 6portioner

Pajdeg

  • 3dl
    vetemjöl
  • 150g
    smör
  • 1krm
    salt
  • 1msk
    kallt vatten

Fyllning

  • 4st
    ägg
  • 2dl
    crème fraiche
  • 250g
    lagrad hårdost, t ex västerbotten eller brännvinsost
  • 50g
    valnötter, hackade
  • salt och peppa

Så lagar du

1. Arbeta ihop smör, mjöl och salt i en matberedare och tillsätt vattnet.  Tryck ut degen i en pajform och låt vila i kylen i ca 30 minuter.

2. Sätt ugnen på 200°C, nagga degbotten med en gaffel och förgrädda pajskalet i ca 10 minuter, mitt i ugnen.

3. Vispa samman äggen med crème fraiche till fyllningen. Riv osten grovt. Blanda ned osten och de hackade valnötterna i äggsmeten, salta och peppra.

4. Grädda i ca 25 minuter tills pajen fått fin färg och fyllning stannat.

Dela det här receptet med dina vänner!