Ostpanerad schnitzel och böngaru med tomat

Ostpanerad schnitzel och böngaru med tomat.

Publicerat:

Tillagningstid:

Piccata är en italiensk rätt som traditionellt görs av kalvkött. Vi vardagsanpassar den genom att använda förmånligt griskött. En utbankad griskotlett är mättande - här klarar du dig med 100 gram kött per person. Gillar du inte gris blir det lika gott med fisk och kyckling.

Ingredienser

4portioner

Bönragu

  • 4
    potatisar
  • 4msk
    olivolja
  • 1
    aubergine
  • 1
    zucchini
  • 1
    gul lök
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 3dl
    stora vita bönor (kokta)
  • 4
    tomater
  • 1kvist(ar)
    salvia
  • 1kvist(ar)
    rosmarin
  • 2msk
    vinäger
  • 1tsk
    socker
  • salt och peppar

Ostpanerad schnitzel

  • 400g
    urbenad fläskkotlett, färdigskivad
  • 1
    ägg
  • 100g
    parmesan
  • ½dl
    vetemjöl
  • ½dl
    vatten
  • 3msk
    olja

Så lagar du

Bönragu

Börja med att göra bönragun. Syran i vinägern balanserar fint upp fettet i köttet.

  1. Tärna ner alla grönsaker utom tomat och bönor i ca 1cm kuber.
  2. Stek potatisen i en skild stekpanna för att få lite rostad smak på den.
  3. Stek resten av grönsaker på medelhög värme så de får fin färg och gå sedan ner med finhackad vitlök och grovt skurna tomater.
  4. Fräs lite till och tillsätt sedan vinäger, örterna och bönorna och låt koka ihop något.
  5. Smaka av med salt, peppar och en liten gnutta socker.
  6. Låt bönragun stå och puttra en stund, börja på med köttet.

Piccata – ostpanerad schnitzel

Hemligheten med en lyckad ostpanering är att du blandar osten direkt i äggsmeten. Stek på medelvärme så att osten inte bränns.

  1. Skär loss fettet från kotletterna och tärna det i små kuber. Banka ut köttet tunt med handen.
  2. Vispa ihop, ägg med riven parmesan, vatten, salt och peppar.
  3. Krydda köttet med salt och peppar och panera först i vetemjöl och doppa det sedan i äggsmeten.
  4. Stek kotletterna i olja tills de är gyllene, ca 2-3 minuter på varje sida. Lägg också med fettkuberna och stek dem krispiga. De ger mycket smak.
  5. Servera piccatan tillsammans med bönragun och eventuellt en klick yoghurt.

Dela det här receptet med dina vänner!