Ostron med rosa granita

Ostron med skär granita.

Publicerat:

Tillagningstid:

Vackrare kan knappast en servering bli än nyöppnade ostron med en skimrande rosa granita. Öppna en fest med denna fantastiska skapelse, servera en välkyld champagne till och resten kommer gå som en dans! Har du ingen inlagd rödlök hemma kan du koka 2 dl rödvinsvinäger med 1 finhackad schalottenlök, några pepparkorn, 1 msk socker och ¼ tsk salt i 10 minuter. Sila av och låt svalna innan du fryser den på samma vis som rödvinslag.

Ingredienser

4portioner

  • 12
    ostron
  • 2dl
    spad från inlagd rödlök

Så lagar du

1. Häll upp spadet från inlagd rödlök i en låg form och sätt in i frysen i minst 3 timmar.

2. När spadet är helt fryst. Öppna ostronen och lägg på is. Skrapa den frysta lagen med en gaffel till skära iskristaller.

3. Lägg i en iskall skål och ställ gärna skålen i en större skål med krossad is – granintan smälter fort.

4. Servera ostronen med granita på.

Dela det här receptet med dina vänner!