Ostron med två vinägretter

Ostron med två vinägretter.

Publicerat:

Tillagningstid:

Många föredrar att äta ostron som de är, med några droppar citron eller några droppar tabasco men en syrlig vinegrätt till är aldrig fel tycker jag! Här får du recept på en asiatisk lite frisk och chilistark variant samt en lite sötare äppelvinegrätt. Båda gifter sig fint med ostronets tydliga, friska havssmak.

Ingredienser

4portioner

  • 12
    ostron
  • 1
    lime, till servering

Asiatisk vinägrett

  • 3msk
    risvinäger
  • ½
    röd chili, finhackad
  • 1
    salladslök, fint strimlad
  • ca 2msk
    koriander, finhackad
  • 1nypa(or)
    salt
  • 1nypa(or)
    råsocker

Äppelvinägrett

  • 3msk
    äppelcidervinäger
  • 2msk
    rött äpple, finhackat
  • 2msk
    gräslök, finhackat
  • 1nypa(or)
    socker
  • 1nypa(or)
    salt

Rostat kavringsmul

  • 1skiva(or)
    kavring
  • 2msk
    smör

Så lagar du

1. Blanda alla ingredienser till vinegrätterna i varsin skål.

2. Skär bort skalet på limen och filéa den i tunna skivor.

3. Smula kavring smått och stek smulorna knapriga i smör. Lägg på hushållspapper tills de svalnat.

4. Öppna ostronen och servera med lime + asiatisk vinegrätt och/eller äppelvinegrätt och kavringssmul.

Dela det här receptet med dina vänner!