Ostron med två vinägretter

Tid:

Ostron med två vinägretter.

Tid:

Många föredrar att äta ostron som de är, med några droppar citron eller några droppar tabasco men en syrlig vinegrätt till är aldrig fel tycker jag! Här får du recept på en asiatisk lite frisk och chilistark variant samt en lite sötare äppelvinegrätt. Båda gifter sig fint med ostronets tydliga, friska havssmak.

Ingredienser

4 portioner

  • 12
    ostron
  • 1
    lime, till servering

Asiatisk vinägrett

  • 3 msk
    risvinäger
  • ½
    röd chili, finhackad
  • 1
    salladslök, fint strimlad
  • ca 2 msk
    koriander, finhackad
  • 1 nypa(or)
    salt
  • 1 nypa(or)
    råsocker

Äppelvinägrett

  • 3 msk
    äppelcidervinäger
  • 2 msk
    rött äpple, finhackat
  • 2 msk
    gräslök, finhackat
  • 1 nypa(or)
    socker
  • 1 nypa(or)
    salt

Rostat kavringsmul

  • 1 skiva(or)
    kavring
  • 2 msk
    smör

Så lagar du