Oxfilétärningar med tryffelmajonnäs

Oxfilétärningar med tryffelmajonnäs

Publicerat:

Tillagningstid:

Festlig rätt med en majonnäs med sting. Servera med dina favorittillbehör, till exempel potatis och en god sallad.

Ingredienser

4portioner

  • ca 75 g
    oxfilé per person
  • Flingsalt
  • Rosmarin

Tryffelmajonnäs

  • 2st
    äggulor
  • 1tsk
    vitvinsvinäger
  • 1/3 tsk
    fransk senap
  • 2 ½ dl
    olja, t.ex solrosolja eller annan olja med neutral smak
  • 1-2 tsk
    tryffelolja
  • 1tsk
    riven svart tryffel

Så lagar du

Skär oxfilén i stora tärningar. Hacka rosmarin och blanda med flingsalt på en tallrik. Vänd tärningarna i saltet. Halstra köttet hastigt i en het panna. Servera med tryffelmajonnäs.

Tryffelmajonnäs

Vispa ihop äggulor, vinäger och senap. Häll i oljan droppvis och fortsätt vispa tills all olja är nedvispad i majonnäsen. Smaka av med salt, peppar, finhackad tryffel och tryffelolja.

Dela det här receptet med dina vänner!