Pabellón Criollo
Publicerat:
2013-11-07Ingredienser
4portioner
- 600gflankstek
- 2stlökar
- lagerblad
- 1stmorot
- 1ströd paprika
- 1mskgrön paprika
- 3stvitlöksklyftor
- 1tskspiskummin
- 10sthel svartpeppar
- 1stchilifrukt (ej stark) eller halv habanero (stark)
- svartpeppar (malen)
- 1stfärsk tomat
- kalvfond
- 2burk(ar)färdig kokta svarta bönor
- 1stmatlagningsbanan
- salt
- socker
- ris
- bladpersilja för garnering
Så lagar du
Köttet:
Köttet ska kokas med lagerblad, morot, hel svartpeppar och lök tills det blir mjukt. För att det ska gå snabbare koka gärna i tryckkokare. Strimla sedan köttet för hand eller gaffel. Hacka den gröna och röda paprikan, löken, chilifrukten och de tre pressade vitlöksklyftorna och stek lätt. Tillsätt det strimlade köttet och spiskummin och salt och kalvfond.
Bönorna:
Stek lätt 1 klyfta vitlök och en halv gullök och 1 hackad tomat. Tillsätt bönorna. Häll i 1 tsk vinäger, salt peppar, och 1 tsk socker. Matlagningsbananen skivas på längden och sedan steker man skivorna på båda sidor sen salta lätt.
Lägg upp maten snyggt på en tallrik med bananerna och ris och garnera med bladpersilja.