Pabellón Criollo

Pabellón Criollo

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    flankstek
  • 2st
    lökar
  • lagerblad
  • 1st
    morot
  • 1st
    röd paprika
  • 1msk
    grön paprika
  • 3st
    vitlöksklyftor
  • 1tsk
    spiskummin
  • 10st
    hel svartpeppar
  • 1st
    chilifrukt (ej stark) eller halv habanero (stark)
  • svartpeppar (malen)
  • 1st
    färsk tomat
  • kalvfond
  • 2burk(ar)
    färdig kokta svarta bönor
  • 1st
    matlagningsbanan
  • salt
  • socker
  • ris
  • bladpersilja för garnering

Så lagar du

Köttet:
Köttet ska kokas med lagerblad, morot, hel svartpeppar och lök tills det blir mjukt. För att det ska gå snabbare koka gärna i tryckkokare. Strimla sedan köttet för hand eller gaffel. Hacka den gröna och röda paprikan, löken, chilifrukten och de tre pressade vitlöksklyftorna och stek lätt. Tillsätt det strimlade köttet och spiskummin och salt och kalvfond.

Bönorna:
Stek lätt 1 klyfta vitlök och en halv gullök och 1 hackad tomat. Tillsätt bönorna. Häll i 1 tsk vinäger, salt peppar, och 1 tsk socker. Matlagningsbananen skivas på längden och sedan steker man skivorna på båda sidor sen salta lätt.

Lägg upp maten snyggt på en tallrik med bananerna och ris och garnera med bladpersilja. 

Dela det här receptet med dina vänner!