Zeinas pad thai

Tid:

En djup tallrik som full av nudlar med böngroddar och koriander på . servering med lime och chiliflakes i bredvid tallriken.

Tid:

Pad thai är en thailändsk favorit. Att göra denna klassiker själv är inte svårt, kräver bara några steg och resultat blir himmelskt gott! För att göra en autentisk pad thai kan du behöva gå en sväng förbi en livsmedelsbutik som säljer produkter från Thailand som t.ex. fermenterad kålrot och torkade räkor.

Ingredienser

4 portioner

  • 300 g
    risnudlar, 3 eller 5 mm breda
  • 2 st
    kycklingfiléer eller ca 15-20 st tigerräkor
  • 2
    ägg
  • 300 g
    tofu, fast
  • 3-4 st
    kinesisk gräslök, kan ersättas med salladslök
  • 150 g
    böngroddar
  • 2 msk
    söt kålrot
  • 3 msk
    torkade räkor, kan uteslutas
  • 4-5 msk
    jordnötter, finhackade
  • Olja till stekning

Såsen

  • ½ dl
    ljus soja
  • 2 msk
    tamarindpuré
  • 2 msk
    ostronsås
  • 2 msk
    fisksås
  • 2 msk
    palmsocker
  • 1 dl
    vatten

Till servering

  • lime
  • chiliflakes
  • koriander

Så lagar du