Pad thai på framtidens råvaror

Tillagningstid:

Pad thai på framtidens råvaror.

Publicerat:

Tillagningstid:

Forskarna tycker att vi ska äta mer hållbar mat från havet. Varför inte testa en pad thai med sockertång istället för nudlar? Receptet gjorde succé hos testpanelen i Vetenskapens värld program om Framtidens mat.

Ingredienser

4 portioner

  • 10 cm
    hampakött, tofu eller annat veganskt protein
  • 1 stort blad
    sockertång
  • 5 cm
    purjolök
  • 4
    gröna, friska salladsblad
  • 1
    morot
  • ½ dl
    böngroddar
  • rapsolja

Garnering

  • ½ dl
    rostade, finhackade jordnötter
  • 1 klyfta(or)
    citron
  • färska korianderblad

Pad thai-sås

  • 1 liter
    kokande vatten
  • 100 g
    tamarindpasta
  • 2
    rödlökar
  • 2
    chilifrukter, färska
  • 2 klyfta(or)
    vitlök
  • 5 dl
    kinesisk soja
  • 4 dl
    råsocker
  • 1 tsk
    havssalt

Så lagar du