Paj med getost och grönt

Paj med getost och grönt

Publicerat:

Tillagningstid:

Härligt mustig och värmande paj, ät den som vegorätt eller servera lite lufttorkad skinka till.

Ingredienser

4portioner

Pajdeg

  • 2 ½dl
    vetemjöl
  • 1krm
    salt
  • 125g
    kylskåpskallt smör i tärningar
  • 2msk
    iskallt vatten

Fyllning

  • 150g
    getost, smulad
  • 2dl
    lättcreme fraiche
  • 2
    ägg
  • 1
    liten squash, skivad och fräst i olivolja
  • 1
    röd paprika i bitar
  • 1ask(ar)
    cocktailtomater
  • 1tsk
    flingsalt

Servering

  • blandad grönsallad, dressad i lite citronolja och salt

Så lagar du

1. Blanda hastigt mjöl, salt och smör, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och knåda snabbt ihop till en deg. Låt vila kallt minst en halvtimme.

2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, nagga botten. Förgrädda i 200 grader ugn ca 10 min, ta ut och höj värmen till 225 grader.

3. Mixa osten med creme fraiche och ägg, häll i pajskalet. Lägg i squash, paprika och tomater, strö över flingsaltet. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Ta ut och låt pajen sätta sig 5–10 min innan du serverar.

Dela det här receptet med dina vänner!