Paj med granskott och färsk lök

Paj med granskott och färsk lök

Publicerat:

Tillagningstid:

Lättlagad och smakrik rätt på det naturen har att erbjuda i vårsolen.

Ingredienser

4portioner

  • 3
    färsklökar, skivade
  • 1msk
    smör
  • 100g
    riven västerbottenost
  • 4
    ägg
  • 3dl
    mjölk
  • 15-20
    granskott
  • salt och svartpeppar

Pajdeg

  • 250g
    mjöl
  • 125g
    smör
  • ½
    ägg
  • ½dl
    vatten
  • 10
    granskott
  • salt

Så lagar du

1. Pulsmixa alla ingredienser till slät pajdeg.

2. Svetta löken mjuk i en kastrull med smöret under lock.

3. Kavla ut pajdeg tunt och fodra en pajform. Nagga med gaffel och förbaka på 175°. Tag ut och fördela löken och riven västerbottenost i pajskalet.

4. Vispa ihop ägg och mjölk. Smaka av med salt och svartpeppar. Slå på äggstanning och fördela granskotten över.

5. Baka mitt i ugn på 185° tills gyllenbrun. Tag ut och låt svalna en aning. Servera med picklade granskott och en grönsallad.

Dela det här receptet med dina vänner!