Paj med kassler, kronärtskocka och fetaost
Ingredienser
4 portioner
Pajdeg
- 4 dlvetemjöl
- 1 ½ dlmjölk
- 50 grumstempererat smör
- 2 tskbakpulver
- salt
Fyllning
- 3 stgula lökar
- 1 stblomkålshuvud
- 300 gkassler
- 1 burk(ar)kronärtskockor
- salt och vitpeppar
Topping
- 4 dlcrème fraiche
- 3 mskmajonnäs
- 200 gfetaost
- ¾ dlsoltorkade tomater
- salt och vitpeppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda alla ingredienserna till pajdegen. Kavla ut degen på mjölat bakbord och lägg i pajformen. Pricka degen för att den inte ska resa sig vid gräddningen.
3. Förbered fyllningen: Skiva löken och dela blomkålshuvudet i buketter. Skär kasslern i tärningar. Dela kronärtskockorna på mitten. Bryn löken i smör och olja. Lägg i kasslern, blomkålen och kronärtskockorna. Fräs i ytterligare fem minuter. Salta och peppra.
4. Gör toppingen: Blanda crème fraiche och majonnäs. Salta och peppra.
5. Lägg fyllningen i pajformen och bred ut toppingen ovanpå. Smula över fetaosten. Hacka de soltorkade tomaterna och strö över. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Pajskalet och toppingen ska bli gyllenbrunt.