Paj med kassler, kronärtskocka och fetaost

Paj med kassler, kronärtskocka och fetaost

Ingredienser

4portioner

Pajdeg

  • 4dl
    vetemjöl
  • 1 ½dl
    mjölk
  • 50g
    rumstempererat smör
  • 2tsk
    bakpulver
  • salt

Fyllning

  • 3st
    gula lökar
  • 1st
    blomkålshuvud
  • 300g
    kassler
  • 1burk(ar)
    kronärtskockor
  • salt och vitpeppar

Topping

  • 4dl
    crème fraiche
  • 3msk
    majonnäs
  • 200g
    fetaost
  • ¾dl
    soltorkade tomater
  • salt och vitpeppar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda alla ingredienserna till pajdegen. Kavla ut degen på mjölat bakbord och lägg i pajformen. Pricka degen för att den inte ska resa sig vid gräddningen.

3. Förbered fyllningen: Skiva löken och dela blomkålshuvudet i buketter. Skär kasslern i tärningar. Dela kronärtskockorna på mitten. Bryn löken i smör och olja. Lägg i kasslern, blomkålen och kronärtskockorna. Fräs i ytterligare fem minuter. Salta och peppra.

4. Gör toppingen: Blanda crème fraiche och majonnäs. Salta och peppra.

5. Lägg fyllningen i pajformen och bred ut toppingen ovanpå. Smula över fetaosten. Hacka de soltorkade tomaterna och strö över. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Pajskalet och toppingen ska bli gyllenbrunt.

Dela det här receptet med dina vänner!