Paj med kyckling, svamp och sparris

Tid:

Paj med kyckling, svamp och sparris.

Tid:

Härliga milda smaker döljs under det frasiga täcket. Du kan förbereda fram till gräddningen i ugn om du vill.

Ingredienser

4 portioner

  • 150 g
    skogschampinjoner
  • 25+25 g
    smör
  • 2
    schalottenlökar
  • 1 tsk
    torkad timjan
  • 2
    lagerblad
  • 1 msk
    vetemjöl eller idealmjöl
  • 1 dl
    torr sherry eller vitt vin
  • 2 dl
    kycklingbuljong av koncentrerad fond eller tärning
  • 2 dl
    crème fraiche
  • ½ tsk
    salt
  • 1 krm
    svartpeppar
  • 600-700 g
    kycklinglårfilé
  • 250 g
    sparris
  • 2 msk
    finhackad färsk dragon eller 1 tsk torkad
  • 1 g
    rulle färsk smördeg
  • ägg till pensling
  • flingsalt
  • blandad sallad

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg