Pajalagröt

Gröt med äppelskivor i en grön skål.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Klassisk gröt för tröga magar, med fröer och torkad frukt. Gröten uppfanns av Vera Niemi när hon arbetade som köksföreståndare på Pajala sjukhem.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • ½dl
    linfrön
  • ½dl
    russin
  • ½dl
    katrinplommon, i bitar
  • ½dl
    torkade aprikoser, i bitar
  • ½tsk
    salt
  • 7dl
    vatten
  • 1dl
    havrekli
  • 2dl
    fiberhavregryn

Så lagar du

  1. Lägg allt utom havrekli och gryn i blöt i vattnet över natten.
  2. Tillsätt kli och gryn och låt blandningen koka i 3–5 minuter under konstant omrörning.
  3. Färdig gröt ska förvaras kylskåpskallt och står sig en vecka.

Dela det här receptet med dina vänner!