Pajalagröt
Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Publicerat:
2021-03-20Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Klassisk gröt för tröga magar, med fröer och torkad frukt. Gröten uppfanns av Vera Niemi när hon arbetade som köksföreståndare på Pajala sjukhem.
Ingredienser
4–6 portioner
- ½ dllinfrön
- ½ dlrussin
- ½ dlkatrinplommon, i bitar
- ½ dltorkade aprikoser, i bitar
- ½ tsksalt
- 7 dlvatten
- 1 dlhavrekli
- 2 dlfiberhavregryn
Så lagar du
- Lägg allt utom havrekli och gryn i blöt i vattnet över natten.
- Tillsätt kli och gryn och låt blandningen koka i 3–5 minuter under konstant omrörning.
- Färdig gröt ska förvaras kylskåpskallt och står sig en vecka.