Pakoras med grön chutney

Tid:

Pakoras garnerade med grön chutney.

Tid:

Jag bara älskar potatis och här gör vi en härlig rätt som förflyttar oss till Delhis bakgator. Smakrika potatisknyten som funkar som egen varmrätt eller ett gott tilltugg. För den hungrige rekommenderar jag en skål nykokt basmatiris som tillbehör.

Ingredienser

4 portioner

Pakoras

  • 6
    större potatisar
  • 2
    morötter
  • 3
    gula lökar
  • 3 dl
    kikärtsmjöl
  • 1 tsk
    curry
  • 1 tsk
    gurkmeja
  • 1
    röd chili
  • olja till fritering

Grön chutney

  • 1 dl
    citronmeliss
  • 1 dl
    persilja
  • 1
    gul lök, liten
  • 1 klyfta(or)
    vitlök
  • 2
    limefrukter, skal och saft
  • 1 msk
    socker
  • 1
    grön chili
  • ½ tsk
    kummin
  • salt och peppar
  • 2 msk
    vatten

Sauterad mangold

  • 300 g
    mangold
  • 1
    schalottenlök
  • 5 klyfta(or)
    vitlök
  • 1 msk
    rapsolja
  • 1 tsk
    sesamolja
  • 3 msk
    soja
  • 30 g
    smör
  • 2
    limefrukter

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg