Palak paneer

Tid:

Tid:

Denna indiska färskost i spenatsås är oftast ett bra val när man går på indisk restaurang, men nu kan du lika gärna laga den hemma.

Ingredienser

4 portioner

Paneer (indisk färskost), 200 g

  • 1 ½ liter
    fet mjölk (minst 4%)
  • 2 msk
    vitvinsvinäger

Sås

  • 200 g
    färsk spenat (eller fryst)
  • 3 msk
    smör eller ghee
  • ½ tsk
    hel spiskummin
  • ½ tsk
    senapsfrö
  • 4-5 st
    vitlöksklyftor, finhackade
  • ½ st
    strimlad chili, mediumhet
  • 1-2 cm
    färsk ingefära, finhackad
  • 1 st
    liten röd eller gul lök, finhackad
  • ½ tsk
    malen gurkmeja
  • ½ tsk
    salt
  • 2 dl
    mjölk
  • 1 msk
    grädde
  • ½ tsk
    garam masala
  • ½ tsk
    malen spiskummin
  • ½ tsk
    malen koriander
  • 1 st
    näve färsk koriander, hackad

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg