Paneer - färskost

Färskost.

Publicerat:

Tillagningstid:

Gör egen indisk färskost med mjölk och yoghurt.

Ingredienser

  • 1liter
    mjölk
  • 2-3dl
    yoghurt
  • nymald svartpeppar
  • färsk koriander

Så lagar du

1. Koka mjölken i en kastrull på medelvärme under långsam omrörning, se till att inte mjölken bränns. För extra smak peppra och lägg i korianderblad eller andra örter och kryddor.

2. När mjölken kokar upp, tillsätt yoghurt gradvis och rör försiktigt. Ostmassan börjar separera från vasslen, ta av kastrullen från plattan.

3. När mjölken och vasslen är helt separerade häll alltihop genom en sil med tunt tyg.

4. Vira ihop tyget och pressa ut vätskan och lägg under en tung kastrull i 15 minuter till en timme.

5. Skär den färdiga osten i kuber. Strö över lite salt och ät som den är eller använd i grytor eller stek tillsammans med grönsaker.

Dela det här receptet med dina vänner!